Kulturhus Dijkerhoek

Peters Party 2017

 

4 november 2017

 

Het weer

 

Bekijk deze sites


Basisschool Dijkerhoek


Gegevens van de molen

 

 

 

 

 

 

Quote van de dag

 

 

 

Info Blokje

 

 

Ladies Evening in het Kulturhus

Op vrijdagavond 8 september a.s. wordt er weer een “Ladies Evening” georganiseerd in het Kulturhus van Dijkerhoek. Op deze avond wordt er een ruime keuze aan kleding geshowd door enkele dames.
Daarna is er tijd om rustig de kleding te bekijken, te passen en te kopen.
Er is een stand met sieraden en lekkere geurtjes. Ook is er een schoonheidsspecialiste aanwezig.
Voor de kleding is pinbetaling mogelijk.

Dus dames, noteer alvast in je agenda:
- -> 8 september
- -> Ladies Evening Kulturhus Dijkerhoek
- -> 19.45-20.15 uur: inloop

- -> 20.15 uur: start modeshow

Kom gezellig samen met je vriendin, dochter, moeder of buurvrouw!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Gerry Bronsvoort tel.: 0548-364028. Mob. 06-30212222

1-09-2017


Vogelschieten, officieuze opening Dijkerhoeks feest.

Op zaterdagavond 17 juni vindt de officieuze opening Dijkerhoeks feest plaats middels de wedstrijden om het vogelschieten, die zullen plaatsvinden op de feestweide bij Het Bonte Paard.

Dan zullen de winnaars van vorig jaar; Sjoerd Slijkhuis (jeugd) en Bert Aaftink het festijn openen met het openingsschot.

Alle inwoners van Dijkerhoek of behorende tot de schoolkring Dijkerhoek van 12 jaar of ouder, of leden van schietvereniging “De Zaagmolen” kunnen aan deze wedstrijd meedoen.

Opgave op 17 juni is mogelijk vanaf 19.15 tot 19.45 in café-restaurant “Het Bonte Paard”. Daarna kunt u inschrijven op het terrein. Start is om 20:00 uur.

Deelnamekosten bedragen: €15,00 voor senioren en €5,- voor junioren (12 tot 18 jaar). Vogelschieten valt onder de vlag van de KNSA en daarom moet iedereen zich verplicht legitimeren om te kunnen deelnemen. Dus zorg dat u een legitimatiebewijs bij u hebt!

Zoals Wim Rensen (van Beeldman) ooit schreef “Het is pas Diekerhooks fees” als het vogelschieten is geweest.” En daar is geen woord van gelogen.

16-06-2017


Molendag bij de Hegeman 13 mei: Heel Dijkerhoek Bakt!

Ter gelegenheid van de landelijke Molen- en Gemalendag organiseert de Diekerhookse Mölle “De Hegeman” op zaterdag 13 mei een feestelijke middag rondom de molen in Dijkerhoek.

Deze dag staat, net als vorig jaar, in het teken van Heel Dijkerhoek bakt!

In twee categorieën wordt er gestreden om de eer: één categorie voor basisschoolkinderen en één voor personen die ouder zijn. Voor elke categorie liggen drie leuke prijzen klaar.

Enige voorwaarde is dat er een product uit het molenwinkeltje verwerkt moet zijn in de creatie.

Doe mee! Maak wat lekkers, wat leuks of het liefst allebei!

Deelname is gratis maar nooit voor niets! Een cake, een taart of cupcakes; maakt niet uit. Je kunt zelf bepalen of U na afloop Uw creatie weer terug wil of dat deze ter proeverij mag worden aangeboden aan de bezoekers!

Verder is er een ballonnenwedstrijd en een streekmarkt.

 <Lees hier verder>

10-05-2017


Reeperbahner Stimmungsmacher; feestweekend met ABBA-CZ en Gerard Ekdom

20 en 21 mei 2017 ‘Die Krüge Hoch’ Dijkerhoek

15 jaar ‘Reeperbahner-rock ’n roll’; dat moet gevierd worden! De Dijkerhoekse band Reeperbahner Stimmungsmacher viert hun 15-jarige jubileum groots op zaterdag 20 en zondag 21 mei te Dijkerhoek. Een muzikaal programma vol gastoptredens, een Duitse Biergarten, piratenkroeg en natuurlijk optredens van de band zelf. Kortom: een onmeunig geneuglik mooi feest.

Het jubileum wordt officieel geopend middels het ‘aanslaan’ van het eerste vat. Dit zal zaterdag 20/5 om 20:00u gebeuren door de mooiste Boerin van Overijssel! Susan Denkers…

Deze Deventerse schone pronkt op de cover van de Boerinnenkalender 2017 en werd 2e tijdens de Miss Boerin  Nederland 2017…

 <Lees hier verder>

<Pogramma zaterdag 20 mei> <Programma zondag 21 mei>

10-05-2017


Stem op Dijkerhoekse Verenigingen tijdens de“Rabo Clubkas Campagne”!

Elke rekeninghouder die een rekening heeft bij de Rabobank Noord en West Twente heeft de mogelijkheid om drie stemmen uit te brengen (op minimaal twee verenigingen). En elke stem is geld waard!!!!

Dus laat Uw stem niet verloren gaan!

Tot 22 mei kunt U nog stemmen.

Even opletten indien U gaat stemmen: als U ingelogd bent meteen Uw stemmen verdelen. Het is maar één keer mogelijk om in te loggen!

Bij voorbaat dank!!

 <Lees hier verder>

10-05-2017


“We love mum!” fotoshootevent in het Kulturhus Dijkerhoek; 6 en 7 mei 2017.

Wil je je moeder verrassen met een mooie foto of haar in het zonnetje zetten met een make-over en fotoshoot? DIT IS JE KANS!

Laat je in de watten leggen door een visagiste, je haar stylen door een kapper en ‘strike a pose’ bij de fotograaf! Zaterdag 6 en zondag 7 mei kan dat. Van 9:00 tot 17:00 uur in het Kulturhus Dijkerhoek.

 <Lees hier verder>

24-04-2017


Fietspuzzeltocht buurt- en schietvereniging zondag 30 april 2017.

Schietvereniging De Zaagmolen en Buurtvereniging Schoolkring Dijkerhoek nodigen u uit voor de fietspuzzeltocht op zondag 30 april 2017.

De route kent een lengte van ca. 25-30 km. Bij eventuele pechgevallen is vervoer van u en uw fiets naar Dijkerhoek mogelijk. Opgave van te voren is niet nodig.

Onderweg zult u bordjes met cijfers tegenkomen, welke meedingen met de bingo bij de finish. Tijdens de tocht  zullen er drie stops zijn: tweemaal omlijst met een spelletje en eenmaal om tussendoor een hapje te eten.

Mochten de weergoden niet meewerken dan is 7 mei 2017 de uitwijkdatum!

 <Lees hier verder>

19-04-2017


Agenda van Dijkerhoekse verenigingen en organisaties.

Vanaf nu kan iedereen zien wat voor evenementen, vergaderingen, feesten en allerlei andersoortige bijeenkomsten worden georganiseerd voor en door de Dijkerhoekers.

 

Via deze link komt U op de Dijkerhoek

06-04-2017


Paasviering én –ontbijt in Kulturhus Dijkerhoek.

Eerste Paasdag om 09.30 uur is het weer zover: paasviering met paasontbijt  - voor jong en oud -

in het Kulturhus van Dijkerhoek

Om alle voorbereidingen goed te laten verlopen, willen wij je vragen om je aan te melden voor 11 april a.s.

Tijdens de viering zijn er twee collectes. De collecte in de viering is bestemd voor een nog nader te bepalen goed doel en de collecte aan de uitgang is bestemd voor het dekken van de onkosten van het paasontbijt.

<Lees hier verder>

02-04-2017


Old Ni-js op 25 maart bij “Het Bonte Paard”

Samen zijn ze goed voor 160 jaar muzikale ervaring.

In 2004 begonnen ze samen Old Ni-js, aanvankelijk vooral om de gaten  te vullen van de touragenda’s van de diverse bands, waarin ze op dat moment speelden. Aanvankelijk opereerde Old Ni-js als trio, maar later kwam er versterking bij in de persoon van Gerard de Braconier, de gitarist van Captain Gumbo,en voorheen Toontje Lager.

Gezien de muzikale achtergrond, zullen er bekende nummers de revue passeren van onder meer Boh Foi Toch maar vooral van Normaal natuurlijk.

Samenstelling: Drums en zang: Han Mali, Bas en zang: Willem Terhorst, Gitaar en zang: Gerard de Braconier,Gitaar en zang: Ferdi Joly

Zaal open 21:00 uur  Aanvang 22:00 uur

Voor dit optreden is er voorverkoop van de entree à € 10,00

Aan de zaal, onder voorbehoud van uitverkocht,  à  € 15,00

Kaarten kunnen ook gereserveerd worden via 0548-361202 of info@bontepaard.nl.

<Lees hier verder>

24-03-2017


Vergadering buurtvereniging donderdag 23 maart 2017.

De buurtvereniging “Schoolkring Dijkerhoek” houdt donderdag 23 maart haar jaarvergadering bij Het Bonte Paard. Speciale gast deze avond is brandweerman Arend Jan Aanstoot. Hij geeft tips en adviezen met betrekking tot: Brandveiligheid in en om huis en bedrijven.

Vanaf 20:00 uur bij Het Bonte Paard.

<Lees hier verder>

21-03-2017


Jeugdplaybackshow op zondagmiddag 5 maart 2017.

De buurtvereniging “Schoolkring Dijkerhoek” nodigt alle leden, hun huisgenoten en andere muziekliefhebbers van harte uit om op deze middag te genieten van de optredens van onze Dijkerhoekse Jeugd!

Let op !!!!!   De aanvang is om 13.30  uur in “Het Bonte Paard”.

Er is weer flink geoefend door de deelnemers, dus het beloofd een prachtige show te worden. Een grandioze middag die u niet mag missen.

De entreeprijs is  €4,- per persoon. Kinderen van de lagere school hebben gratis toegang.

Van de gehele playbackshow worden video opnames gemaakt. De dvd’s kunt u aan het eind van de middag bestellen bij één van de bestuursleden!

<Lees hier verder>

03-03-2017


Vergadering Kulturhus: maandag 3 april.

De jaarvergadering van het Kulturhus Dijkerhoek wordt gehouden op maandag 3 april. Speciale spreekster deze avond is Nicole Wansink van de BSO, de Buitenschoolse Opvang en Peuteropvang.

De vergadering begint om 20:00 uur in de Bethaniëzaal van het Kulturhus Dijkerhoek, Maatmansweg 1.

03-03-2017


Kerkdienst op 26 februari in Trefpunt Espelo en níet in Bethanië.

De kerkdienst van zondag 26 februari 2017 wordt niet zoals op/in sommige media te lezen valt gehouden in de Bethanië-zaal van het Kulturhus in Dijkerhoek maar in het Trefpunt te Espelo.

De dienst begint om 11 uur, vanaf half 11 staat de koffie klaar.

Voorganger is ds. Mol uit Bathmen.

De dienst op 26 maart is wel in Bethanie. Ook dan begint de dienst om 11 uur en staat vanaf half 11 de koffie klaar.

Voorganger in deze dienst is ds. Roozenboom.

25-02-2017


Zaterdagavond 4 februari 2017:  “The Fortunate Sons” bij Het Bonte Paard!.

Zaterdagavond 4 februari komt de Creedence Clearwater Revival-coverband The Fortunate Sons bij Het Bonte Paard!

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun "Tribute to C.C.R." de sfeer en het gevoel van de jaren '60 en '70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken.

Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge wordt het geheel tot een dampend feest

Er kunnen kaarten gereserveerd worden via facebook of info@bontepaard.nl.

Entree € 8,50 p.p. Aanvang 21:00 uur.

<Lees hier verder>

30-01-2017


Nieuwjaarsreceptie buurtvereniging met Theatergroep Höllenboer.

De buurtvereniging Schoolkring Dijkerhoek houdt vrijdagavond 6 januari haar jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie.

Dit jaar niet met het traditionele stamppot, maar een overheerlijk hapjesbuffet. De theatergroep Höllenboer geeft deze avond een onderhoudende voorstelling.

Kosten voor de koffie, het hapjesbuffet en een consumptie bedragen 12.50 euro p.p.

Geef U zo spoedig mogelijk op via buurtvereniging@dijkerhoek.nl of bij Marian Aaltink 0573-459084. Dat kan nog tot en met 3 januari

<Bekijk hier de flyer>

02-01-2017


Dijkerhoeks Amateur Toneel speelt “Doktertje Spelen” 26 november Bonte Paard

Dijkerhoeks Amateur Toneel en Buurtvereniging Schoolkring Dijkerhoek organiseren zaterdag 26 november 2016 een toneel avond. De DAT zal het stuk “Doktertje spelen” op de planken brengen.

De van de bankroof verdachte Arie van Zanten, op de vlucht voor de politie, rent in paniek het eerste gebouw binnen dat hij tegenkomt. Uit de kast pakt hij een witte jas en broek en trekt dit aan.

Als hij het gebouw wil verlaten loopt hij hoofdzuster Gerda tegen het lijf, die in de veronderstelling is dat de plaatsvervangend arts dokter van Vliet is gearriveerd.

Aangezien er voortdurend politieauto’s in de buurt rondrijden, blijft er voor Arie niets anders over dan “doktertjes spelen”, dit met alle verwarde gevolgen van dien.

Aanvang: 20.00u bij ’t Bonte Paard

Toegangsprijs €7,50 p.p. incl. kop koffie (basisschoolleerlingen gratis toegang)

Na afloop is er een grandioze verloting met vele prijzen!

<Bekijk hier de flyer>

21-11-2016


PuurZang 2016; 11 november 2016

De Mölnzangers en Kulturhus Dijkerhoek, organiseren op vrijdag 11 november wederom de muzikale avond Dijkerhoek PuurZang.

Het thema dit jaar is Veronica. Er wordt terug gekeken naar de tijd dat het radiostation Veronica begon als piraat op een schip.

Speciaal voor deze avond is een geheel nieuw repertoire ingestudeerd uit die tijd. Er worden liedjes ten gehore gebracht met en door lokale muzikanten.

Actief meezingen of heerlijk relaxed luisteren naar bekende Veronica nummers!

Dijkerhoek Puur Zang is op vrijdagavond 11 november gratis te bezoeken, u bent welkom vanaf 19.30 uur en we beginnen om 20.00 uur.

<Bekijk hier de flyer>

7-11-2016


Knötterheukske 40 jaar!

Dit jaar bestaat peuterspeelzaal ’t Knötterheukske 40 jaar!

Een hele grote mijlpaal die zij niet zomaar voorbij willen laten gaan.

Daarom worden alle ouders / verzorgers, oud (hulp-) leidsters, oud bestuursleden, juffen, en ieder die zich bij de peuterspeelzaal betrokken voelt uitgenodigd om op 4 november 2016 vanaf 20.00 uur dit met hen te vieren onder het genot van een hapje en een drankje bij ’t Kulturhus in Dijkerhoek.

<Bekijk hier de uitnodiging>

20-10-2016


Oudijzeractie Feestcommissie op 29 okt.

Op zaterdag 29 oktober a.s. wordt er weer oud ijzer opgehaald. Koelkasten, diepvriezers en autobanden worden i.v.m. de huidige milieueisen niet meegenomen.

Naast oud ijzer nemen zij ook lood, zink, koper, aluminium, accu’s en andere metalen mee!

Graag het oud ijzer klaarzetten voor een vlot verloop van de actie.

Voor vragen bel Rob Rensen, 06-22469229 of Ferry Kleinherenbrink: 06-23177778.

<Bekijk hier de flyer>

20-10-2016


Stand van zaken “Glasvezel in het buitengebied”

Stand van zaken 10 oktober 2016

Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk hebben we een subsidieaanvraag bij de provincie Overijssel ingediend. De afgelopen weken is hierover veel contact geweest. De procedures en publicatieperiodes die hierbij horen zijn nu doorlopen. Nu kan de provincie Overijssel een besluit nemen. De verwachting is dat Gedeputeerde Staten dit deze maand doet.

<Bekijk hier verder>

20-10-2016


Fietspuzzeltocht op 18 september a.s..

Op zondag 18 september organiseren de buurtvereniging “Schoolkring Dijkerhoek” en de schietvereniging “de Zaagmolen” haar jaarlijkse fietspuzzeltocht.

De route kent een lengte van ca. 25-30 km. Bij eventuele pechgevallen is vervoer van u en uw fiets naar Dijkerhoek mogelijk. Opgave van te voren is niet nodig.

Onderweg zult u bordjes met cijfers tegenkomen, welke meedingen met de bingo bij de finish. Tijdens de tocht zullen er drie stops zijn: tweemaal omlijst met een spelletje en eenmaal om tussendoor een hapje te eten.

Start tussen 10:30 en 11:30 uur bij de Diekerhookse Mölle de Hegeman. Kosten; 7 euro voor volwassenen, 5 euro voor schoolkinderen van groep 3 t/m 8. Jongere kinderen gratis!

<Bekijk hier de flyer>

07-09-2016


BZB en De Dijk in Dijkerhoek, 2e editie Peter’s Party is een feit

Na een geslaagde eerste editie van Peter’s Party wordt het feest ook dit jaar gehouden. Op 15 oktober aanstaande gaan BZB en De Dijk de tent in Dijkerhoek op zijn kop zetten. Het feest wordt gehouden in de feesttent op het terrein van het Dijkerhoeksfeest en wordt georganiseerd door de feestcommissie van het Dijkerhoeksfeest in samenwerking met het Bonte Paard.
 
Al een aantal jaren wordt er in de feestcommissie gesproken over het organiseren van een feest naast het Dijkerhoeksfeest. Een leuke uitdaging, waar de feestcommissie niet voor terug deinst. Vorig jaar is er dus definitief werk gemaakt van dit extra feest. De eerste editie van Peter’s Party met Rowwen Hèze en Bökkers was zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar!
 
Dit jaar mag De Dijk om 21.15 uur de aftrap geven voor Peter’s Party. Om 23.30 uur is het podium voor BZB. De tent gaat om 20.30 uur open.
 
Kaarten voor Peter’s Party kosten € 22,50 en zijn via www.petersparty.nl als online ticket te koop. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang, dus wacht niet te lang, want VOL = VOL!!!

05-09-2016


Ladiesevening in het Kulturhus op 9 september.

Op vrijdagavond  9 september a.s. wordt er weer een “Ladies Evening” georganiseerd in het Kulturhus van Dijkerhoek. Op deze avond wordt er een ruime keuze aan kleding geshowd door enkele dames.

Daarna is er tijd om rustig de kleding te bekijken, te passen en te kopen.

Er is een stand met sieraden en lekkere geurtjes. Ook is er een schoonheidsspecialiste aanwezig.

Voor de kleding is pinbetaling mogelijk.

Dus dames, noteer alvast in je agenda:

-       9 september

-       Ladies Evening Kulturhus Dijkerhoek

-       19.45-20.15 uur: inloop

-       20.15 uur: start modeshow

Kom gezellig samen met je vriendin, dochter, moeder of buurvrouw!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Gerry Bronsvoort                      

tel.: 0548-364028. Mob. 06-30212222.

<Bekijk hier de flyer>

24-08-2016


Inloopbijeenkomst Essensteeg, Dijkerhoek

In 2015 is onderzoek gedaan naar de behoefte aan nieuwe woningen in Dijkerhoek. Hieruit bleek dat er voldoende woningbehoefte is in Dijkerhoek om een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden voor maximaal 10 woningen. De beoogde locatie hiervoor is de Essensteeg, nabij het kruispunt met de Dijkerhoekseweg. Op 13 juli a.s. organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst waarbij het plan wordt toegelicht en er vragen kunnen worden gesteld. De insteek is om de uitgifte van de kavels af te stemmen op de lokale behoefte.

De inloopbijeenkomst vindt plaats in het Kulturhus Dijkerhoek, Maatmansweg 1 in Dijkerhoek.. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om tussen 19.00 en 20.30 binnen te lopen.

<Bekijk hier de collegestukken>

12-07-2016


Het jubileumboek van De Diekerhookse Mölle “De Hegeman”.

Het jubileumboek is tot 1 juni te bestellen via de flyer die huis aan huis is verspreid. Deze liggen ook bij verschillende punten in de regio.

Maar het makkelijkst is om één of meerder boeken te bestellen door op de afbeelding te klikken of deze link. De boeken zijn vanaf 9 mei 2015 af te halen bij de molen

Het boek kost slechts € 14,50 (zolang de voorraad strekt)

<Lees hier verder>

28-03-2015


 

 

..........oudere berichten.

 

Zoekt en gij zult vinden met het beste zoekprogramma.

 

Google

 


19/04/2017

Copyright © 2017, VFC Dijkerhoek / Hillman Software Systems

 

Tegeltjeswijsheid

 

 

Mail lijst

Wil je ook een berichtje als er wat veranderd is op de site?

Hier aanmelden

Hier afmelden

 

 

 

Statistieken

bezoeker teller

Bezoekers: